Chci se objednat

Co je Program Těhotenství +

Co je Program Těhotenství +

Program Těhotenství + je určen párům, kteří se snaží o početí a z dosud nezjištěných příčin se jim to nedaří. Dle západní medicíny jsou jejich reprodukční orgány funkční, nicméně vysněné miminko stále nepřichází.

Program vychází z části z Dornovy metody, je obohacen o diagnostiku a nápravu funkčnosti orgánů přístrojem Bicom Optima II. generace, bylinnou léčbu a případně doporučení cviků na pánevní dno. Při samotné terapii  jde o vyšetření a případnou nápravu délky končetin, srovnání výšky kyčelních lopat, které jsou díky nestejné délce končetin v různé výšce, vyšetření kostrče pohmatem a následná náprava, kdy jednoduchými hmaty za spolupráce pacienta vrátíme klouby a obratle do jejich původní ideální pozice. Součástí první návštěvy je krátký rozhovor s klientem, zhodnocení anamnézy, diagnostika přístrojem Bicom Optima II. a případně výběr vhodných bylinných doplňků.

tehotenstvi+

 

OTÁZKY ohledně Dornovy metody

Je vyšetření a náprava bolestivá?

Vyšetření a náprava je téměř bezbolestná, jelikož probíhá za spolupráce pacienta. Svaly, které fixují již delší dobu špatnou pozici, jednoduše zaměstnáme pohybem. Tím nám nemohou bránit v posouvání kloubů a obratlů, protože musí pracovat. Pro „rovnaného“ člověka to má i hluboký psychologický dopad – celému procesu je aktivně účasten, nelehne si jen na lehátko s podtextem „celé to vyřeš“ a s obavou, že stejně jako při chiropraxi dojde k nějakému rychlému trhnutí bez jeho vědomí. Žádných bolestivých a nebezpečných hmatů se nemusíte obávat. Bylo by to řešení proti logice. Dornova metoda jde přímo po příčině, rovná tělo od „podvozku“ – tedy odspodu a postupně jako stavebnice posunuje jednu kostku za druhou, které do sebe následně zapadají a přizpůsobují se.

Snažíme se o miminko, měl by jít na vyšetření i partner?

Ano, vyšetření obou partnerů je podmínkou zdárného výsledku. Tak jako u žen může posunutí kostrče a pánve způsobit nedostatek prokrvení orgánů v pánvi, u mužů je to obdobné. Vzhledem k tomu, že spolu partneři sdílí intimní život, předávají si i společně viry, bakterie, plísně aj. toxické zátěže. Nemělo by tedy smysl „napravit“ pouze jednoho z partnerů.

Budu muset chodit na pravidelné kontroly?

Pravidelných kontrol není třeba. Počet návštěv nejde přesně stanovit. Obvykle jsou však zapotřebí jedna až tři návštěvy, zbytek už je na Vás samotných. Při nápravě těla se držím zásady „Naučím Tě, co máš dělat, abys mě už nepotřeboval“. Samozřejmě každý jsme originál a máme své specifické problémy. Pokud se jedná o složitější problémy s rotací pánve atd. je potřeba víc návštěv, prostě případ od případu. Pokud se jedná o detoxikaci těla přístrojem Bicom, při nalezení příčiny problémů se tělo dostane do samouzdravovacích procesů a případné další toxické zátěže je schopno si dále odstranit samo.

Můžu být ošetřena v době menstruace?

Náprava nebývá prováděna první den menstruace a to hlavně z důvodu většího následného prokrvení a čištění. Žena by pak mohla krvácet až o týden déle a to nechceme.

Jsem těhotná a bolí mě v zádech? Mohu tuto metodu využít v době těhotenství?

Těhotenství je absolutní kontraindikací Dornovy metody a hlavně rovnání kostrče. Posunutím kostrče dojde k posunutí orgánů v pánvi a hrozí potrat. Nicméně pokud jste již ve 2. trimestru a máte např. zažívací potíže, ztuhlé svalstvo aj. potíže, můžete absolvovat diagnostiku a nápravu přístrojem Bicom. Ta je zcela bezpečná a bezbolestná.

Mohu jít po vyšetření do práce?

Ano. Pacient by měl ale být 3 -7 dnů v klidu, nedělat namáhavou práci, nenosit těžká břemena a kromě speciálních cviků k tomu určených ani jinak cvičit. Tělo potřebuje klid a čas, aby se nové pozice kostí usadily, protože svalům trvá dlouho, než se přizpůsobí a zpočátku mají tendenci vše přetahovat zpět. U mnoha lidí se po narovnání kostrče dostaví silné emocionální a psychické reakce – pláč, třes, zimnice aj. Poměrně často se může točit hlava, zvedat žaludek, pacient dostane průjem, rýmu nebo chodí často močit. Stane se, že i ženy v klimakteriu dostaly po dvou, třech letech znovu menstruaci, tělo se prostě s novým postavením musí vyrovnat a různou formou se čistí. To ovšem neznamená, že pokud se u Vás tyto projevy nedostaví, metoda nefunguje. Většinou se tyto reakce dostaví jen u zhruba jedné čtvrtiny pacientů, u další čtvrtiny šťastlivců se dostaví zázrak na počkání a změna je okamžitá a trvalá (pokud cvičí) a u zbytku si vše „sedne“ během 14 dní.

Kolik návštěv musím absolvovat, než uvidím výsledek?

U běžných posunutí stačí jedna návštěva, pokud jde o závažnější problém, je potřeba návštěv víc. Problém je hlavně v zatuhlém svalstvu, které kosti silně obklopuje a rádo drží vše na svém místě, i když nesprávném. Někdy to chvilku trvá, než mu dojde, že pánem jste tady vy:-).

Musím doma cvičit speciální cviky?

Ano, alespoň první měsíc je důležité cvičit opravdu denně, aby si tělo zvyklo na nové postavení kostí, kloubů a pánve a aby náprava byla trvalá. Cviky vám zaberou pouhých 5 minut. Takže se nebojte, že byste na ně neměli čas.

Jak poznám, že můžu mít problém s kostrčí?

Problém s kostrčí poznáte buď tak, že vás bolí při sezení a necítíte se komfortně, to však jen v malém procentu případů. Většinou však máte kostrč posunutou třeba i několik desítek let a to třeba vlivem nějakého pádu na zadek v dětství, pádů z kola, na lyžích atd. Mnohdy Vás kostrč bolela třeba i 2 měsíce, vše nakonec polevilo a vy jste si mysleli, že je vše ok. Bohužel si však jen tělo zvyklo na nové postavení a přijalo to za své. Jako celkem spolehlivý indikátor toho, zda je kostrč v nesprávné pozici nám slouží poslední centimetr hýžďové rýhy. Uhýbá-li doprava, je kostrč posunuta doleva a naopak. Při posunutí kostrče do středu těla bývá velmi často hýžďová rýha neukončená a na jejím konci vzniká „ostrůvek“. Konkrétní vybočení však může zjistit jen zkušený terapeut vyšetřením pohmatem.

Za jak dlouho po ošetření mohu otěhotnět?

V případě, že byla problémem neplodnosti opravdu nesprávně posunutá kostrč je výsledek velmi rychlý. Šťastnou novinku mi obvykle volají ženy dva, tři měsíce po ošetření.

Je tato metoda účinná na 100%?

Nikdy nelze zaručit 100% výsledek. V otázce otěhotnění hraje velkou roli psychika. Mnohdy se ženy na představu příliš upnou a hodně „tlačí na pilu“, což samotné brzdí celý proces uzdravování. Nechte věcem volný průběh, odevzdejte se, nechtějte výsledky hned, věnujte se sami sobě, cvičte, mějte vždy úsměv na tváři a věřte, že si Vás miminko brzy vybere za svoji maminku.

Musím užívat nějaké doplňky stravy?

Užívání doplňků stravy není nezbytné ale spíše doporučené a vhodné. Vlivem špatného postavení pánve potažmo kostrče byly orgány v pánvi málo zásobené energií. Bylinná léčba a cvičení nám pomůže rychleji orgány prokrvit a obnovit v nich potřebnou energii a rovnováhu.

Pomůže mi tato metoda při problémech s inkontinencí?

Vzhledem k tomu, že posunutí kostrče má přímý vliv na orgány v pánvi, je její správná pozice předpokladem ke zmizení problému s inkontinencí. Je třeba ale přidat cviky pánevního dna a umět s ním pracovat.

Má životospráva vliv na otěhotnění?

Neplodnost z části ovlivňuje právě nesprávná životospráva, zejména nevhodně zvolené potraviny vzhledem k jejich termickému účinku. Některé zahleňují a ochlazují organismus, ty nejsou určitě vhodné jak pro budoucí maminku, tak pro ženu, která má nějaké „ženské“ problémy. Některé naopak zahřívají a vytváří tak příjemné prostředí pro budoucí miminko. Výběr vhodných a nevhodných potravin probereme při samotné terapii. Neméně důležitá je ale i psychika a umění relaxovat.

Snad jsem vám pomohla objasnit některé vaše dotazy. Přeji hodně úspěchů a brzy vysněné II na těhotenském testu. Lenka